Gott nytt år!

Bara det.

Så funderar Emma

Saker jag funderar på.

Om man verkligen ska vara ute och dansa hela natten om man har halsont bara för att man bedövat halsen med halstabletter? Samma sak med "om man plötsligt får diarré på morgonen". Då kanske man ska ta reda på varför man har det? Inte bara "jaha ok jag medicinerar symptomet och går till jobbet"

 Photobucket

 SVTprogrammet "Robins" får oförtjänt lite uppmärksamhet. Det är verkligen det enda svenska programmet som har lyckats med det formatet. Mycket bättre än tex "sen kväll med luuk"

Photobucket

Maskar är coola. Visste ni att det fanns maskar ombord på rymdskytteln colombia och att de överlevde kraschen? Att vissa parasitmaskar hjärntvättar sitt värddjur för att styra det? Att jag såg ett program om maskar inatt på kunskapskanalen? Att man kan ha flera meter långa maskar i kroppen!

Photobucket

jag har även kommit fram till att "de tusen rosornas väg", ett lajv för länge sen, inte bara var en allegori över andra världskriget försatt i en fiktiv medeltidsvärld utan även väldigt likt slaget vid Alamo, fast utan kanoner. Vi borde ha haft kanoner. Jag önskar att jag hade sett den filmen jag såg igår innan lajvet eftersom jag i princip spelade en av karaktärerna där. Då hade jag hållit ett fantastiskt inspirerande tal för mina trupper när allt höll på att gå åt helvete. Å andra sidan kanske bra att jag inte såg filmen...

Photobucket

 


Naket

Julen är rolig för stora och små.

  

Febern på väg ner

Jag borde verkligen inte ha gått till jobbet igår. När jag kom hem hade jag 39.5°C .
Inte roligt alls. Jag frös så fruktansvärt mycket. Nu är febern på väg ner så nu svettas jag istället.
Och så har jag tandvärk. Det känns inte riktigt rättvist. Räcker det inte att jag är sjuk och har ont i hela resten av kroppen.
Ingen medicin funkar.
och jag orkar inte sova längre.


Tungt huvud, täppt näsa och feber - kan vara förkylning

Vad fick du i julklapp? Själv fick jag en förkylning. Tack Pappa.
Nu sitter jag på jobbet och snorar och har ont i huvudet och vill bara åka hem. I morgon är det jag som stannar hemma i sängen. Man kan inte vara hur snål som helst.
Hoppas bara att jag är frisk till nyår för då ska jag har redan räknat med (läs: spenderat) de extra pengarna.

Firade Jul med familjen - fick paket och mat

Jul. familj. morotslåda. klappar. wii. choklad.perfekt

     

Döda djur blir bra mat

Dan före dan bakar vissa pepparkakor, andra gör kattmat.

och ännu lite mer julbilder

       
      Kvinnans kropp kass

Å vilken värdelös design. Varför ska man behöva ha ont varje månad. Vad är vitsen? Jag insåg påväg till jobbet att jag har ont i en del av kroppen som Daniel inte har. Det finns ingen chans i världen att han skulle kunna veta hur det känns. En bekant beskrev en gång för min syster hur det känns att bli sparkad på pungen. Både hon och jag var rörande överens om att så känns det att ha mensvärk.

Jag söker förtröstan i att en på mitt forum sa att hon tyckte det var ondare att ha mensvrk än att föda barn. Det klamrar jag mig fast vid för kan det göra mycket ondare än så vet jag inte om jag överlever.

tröstar mig med vildsvinscarbonara

 

 

Igår botade jag min mensvärk med sprit. Det gick bra och när det väl började verka hade jag ett väldigt trevligt blot som alltid. Det är verkligen en av de fester jag längtar till varje år och aldrig vill missa. Prinsesskorv (nykokt prinskorv), senap, blodkorv, lingonsylt, timjan, rotmos, öl, cider och en massa underbara människor som jag träffar alldeles för sällan. Aldrig i livet att jag tänker låta min livmoder komma i vägen för det.

 

 

 

 

 

 


Nya rön visar - Vissa mer begåvade än andra

Tänk om man var så här duktig... kolla Anna-Karins systers minnesteckningar

Vardagsmat skrev om minihamster

En av de sorgligaste historier jag vet innehåller en hamster.
Min systers mans brors familj köpte en hundvalp. Hundvalpen var underbar och älskad av alla och döptes snabbt till 7 på något afrikanskt språk som symbol för att den var den sjunde familjemedlemmen. 
Nu kommer det sorgliga.
 Mamman i familjen blev allergisk och de var tvungna att lämna tillbaka hunden. 
Men det var inte sorgligt nog.
 Ena barnet blev såklart jätteledset och kramade sin lilla hamster för tröst - för hårt och hamstern dog.
buäh så sorgligt -på riktigt
Men jag har för mig att föräldrarna sa att stackaren sov och snabbt som attan köpte en ny.
Jag har även en bekant som satte sig på sin överviktiga fågel i soffan där den hoppat omkring eftersom den var för tjock för att kunna flyga.
Världen är full av tragik.


happy thoughts kom igen nu happy thoughts dammit   *snyft*


fakta om minihamster på vardagsmat

Julchock

Mer julklappar
och mer smarta knep för att slippa få dem uppätna av dampkatterna


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Och julpynt.

Photobucket Photobucket

Så räddar Emma paketen

Nu har jag äntligen slagit in några av mina paket. Jag längtar till framtiden. I framtiden ska jag bo så stort att jag kan ha ett wrapping room där jag kan slå in mina presenter ergonomiskt korrekt.
Här är ett paket:

Photobucket


River har någon slags dödslängtan. Snören är ajabaja  för katter, de kan fastna i magen och slita sönder dem på insidan men det bryr sig River inte om utan måste tugga på alla snören hon hittar. Så man får vara lite fiffig om man vill ha sina presenter framme hemma hos mig. Och det vill man ju.

Photobucket  Photobucket

Svartvit nakenchock

 

  

Varning för framtida raseriutbrott

En liten lektion i det svenska språket.

 

”jag” är ett fiffigt litet pronomen som syftar på den personen som talar.

”Jag ska ta väskan också. Jag ska bara se till att hon kommer in i bilen säkert först” betyder alltså inte ”börja slita i väskan på måfå så att den trasslar in sig och allt tar längre tid”. Jag vet inte varför många tror att det är det jag säger. Notera användandet av nämnda pronomen i senaste meningen för övning.

En vacker dag kommer en mycket förvånad taxiförare råka ut för ett oförtjänt utbrott när han börjar slita i väskan. Han kommer snopet få stå där med hela slutnotan för alla tidigare chaufförer. Och som min kompis nämnde, det är aldrig kul att vara den som står där med den samlade notan.

Så hör ni någon som skriker att någon ”för i h*elvete ska ge f*n i den j*vla väskan och hur svårt kan det vara att vänta i 5 sekunder och förresten är det så att man får taxikort om man misslyckas med uppkörningen för vanligt körkort eller räcker det att man är otrevlig och efterbliven” är det bara jag som tillslut exploderar. Rädda gärna den stackaren men saknas början om väskan har han säkert förtjänat det och ingen räddningsaktion krävs.


IKEA lockar syskon utan bil

Fantastisk walkin closet tyckte jag och kristin. Skoaffär tyckte IKEA.Den som ingen bil har får störa folk på pendeltåget.


hundratals barn målar varje dag

Men den här tycker jag är sorglig.


Har du kaniner i din TV? minst en svensk drabbad.

Min syster fyllde år. Hon fick Raving rabbids tv party av mig. Det enda spelet man spelar med rumpan


bra spel.

Lisas hund var där också


Fel med "stjärntösar" och "tomtegummor"

Bästa Zusanna med zäta. Jag tar såklart för givet att du läser min blogg. Jag tänkte svara lite på din insändare i Metro. Du skrev:

 angående manliga lucior nu får det allt vara nog!


Oj verkligen? Det låter allvarligt.


 Jag trodde att man ville ha in mer kvinnor som chefer och i styrelser och män på till exempel dagis och i vården och lika lön för lika arbete när man pratar om jämställdhet. Det här med att kräva manliga lucior är att totalt förlöjliga en fin gammal tradition, det har inget med jämställdhet att göra!


Näe det handlar mer om praktisk demokrati när ett gymnasium väljer en manlig lucia men blir överkörda. Dessutom heter det inte dagis, det heter förskola. Och att skaka om lite traditionella könsroller kan vara nyttigt då och då du borde prova. Kanske köpa ett par byxor. Kvinnor får bära dem nu vet du, väldigt praktiskt om man till exempel vill cykla.


Ska vi ha manliga lucior så ska tomten vara kvinna i år och tomtemor får ju vara kille, eller hur?


eh jasså det blir så per automatik eller?  inte nödvändigtvis, det låter som ett falsk samband. Jag har för övrigt varit tomte i min familj i flera år och varit tomtenisse i lussetåget men även lucia ett år i högstadiet .

Sen får vi ju ända (sic!) alla sånger i luciatåget.

"Natten går tunga fjät" sjunger man ju i de flesta lucia tåg, men där går ju texten "mörkret skall flykta snart ur jordens dalar, så hon ett underbart ord till oss talar", men det kanske är en han som är lucia så man får nog ändra till "det".


Men Lucia är ju fortfarande lucia - ett kvinnligt helgon. 
Precis som att alla kvinnliga roller, enl traditionen, förr spelades av män.
Men om man nu skulle vilja könsneutalisera sångerna föreslår jag hen. Mycket praktiskt pronomen.

Och om nu lucia ska vara man måste ju stjärngossen bli en stjärntös, då kan man ju inte sjunga; "han vattnade sina fålar fem, fålar fem". 


Igen, va? Varför måste det bli så? Och va? De sjunger ju om Staffan som tog hand om sina hästar, på vilket sätt skulle det ändras bara för att en kvinna skulle sjunga om det? Får man inte sjunga sånger om andra personer som inte har samma kön som sig själv? Det hade jag missat.

Det måste ju bli; "det vattnar sina fålar fem", eftersom man få egenkomponera sitt lussetåg, vi vet ju inte riktigt vad det blir. Annat som måste ändras är ju "tre gubbar från pepparkakeland", "hej tomtegubbar", "nissar" får vi ändra till något könsneutralt med mera.


Men tomtenissarna och pepparkaksgubbarna har ju spelats av tjejer i lussetåg i alla fall sen jag var liten. Märkligt att ingen reagerat på det? 
När jag var liten fick inte mörkhåriga vara lucia med samma argument dvs att det var tradition. Jag antar att du, Zussanna med zäta, vill att om Fatima blir demokratiskt framröstad till skolan Lucia så bör rektorn avstyra det också?
 Att lucia kom från italien var inget argument som bet på traditionshävden i min skola... Så har vi alltid gjort i Sverige... ända sen vi importerade seden från tyskland i alla fall...


Ni ser väl nu vad jag menar med att förlöjliga lussetåget? 

näe inte riktigt om jag ska vara ärlig. Jag antar att du Zusanna med zäta slaktar julgrisen pålucianatten och festar hela natten och att du bjuder lussetåget på brännvin.

Så ni kan sluta upp med att ägna det här så mycket tid och energi och kanske göra något vettigt för välden istället för att gapa jämställdhet till höger och vänster bara för att ni kan?


Går man i gymnasiet så får man gapa om man vill.

men jag ser att du inte lägger ner någon tid eller energi på det här...Vakenshock på Rigolettos Luciabio

Jag tänkte börja skriva mina rubriker som om jag fick hjälp från aftonbladet.

Nu kl 09 är jag nyss hemkommen från en lyckad Luciabio.
När jag sovit lite ska jag svara på zussana (med zäta) s insändare i metro.

Svar på tal

På förekommen anledning http://vardagsmat.blogg.se 

Varför vill man bli gynekolog?!

  Man kanske drömmer om att åka utomlands och hjälpa eller så tycker man helt enkelt det är spännande med vaginor.

Vad ska man prata om när man är på besök?

  Allt man undrar om när det gäller sin kvinnokropp annars idol eller ränteläget kanske lite beroende på personlighetstyp?

Kan man skoja?

  Klart man kan, dock helst inte genom att fisa henne i ansiktet eller nypa henne med fittmusklerna kanske...

Får hon verkligen skoja?

  Bara om man själv börjar eller om hon är säker på att man pallar det.

Är det ok att berömma ett underliv?

  Oh ja! Jag blir alltid glad när jag får komplimanger för underlivet. Hur ska man annars veta att man är snygg där också?

Vad pratar hon med sina kollegor om i fikarummet?

  Helt ärligt tror jag att det ibland kommer upp märkliga patienter med märkliga saker i kroppen men det beror på var man jobbar. Ungdomsmotagningens fikarum lär ju färgas en del av hur samhället håller på att gå åt helvete.
Annars GI-dieten.

Ska man skaka hand med henne även efter hon grävt runt i muffen?

  Hon har väl handskar på sig när hon är där och pillar eller? Annars kan man ju krama henne istället? eller kanske inte?

Vad ska man göra med händerna när man ligger där helt utfläkt?

  Jag knäpper dem på magen.

Hur många gånger har hon varit med om att folk har fisit henne i ansiktet?

  Det måste jag fråga min gynekolog nästa gång! Fy vad pinsamt det måste vara för alla inblandade. Skulle det hända mig skulle jag nog börja gråta.

Vad tycker hon själv om att bli skrapad på tappen?

  Förhoppningsvis gör hennes kollegor på rätt sätt och då ska det inte göra ont. Det gjorde inte ont på mig och det sa min barnmorska att så ska det vara.

Ska man titta på henne när hon tittar in där?

  Hm... jag brukar titta åt det hållet för att kunna få ögonkontakt för att jag ska kunna ställa alla mina nojjfrågor.

Ska man blunda?

  Näe det känns lite obehagligt? eller? 

Har hon ibland tänkt på scenariot att stolen går sönder och hon ramlar in med ansiktet i muttan och förfasats?

  När den dagen kommer, att man börjar fantisera så, är det kanske ett tecken på att byta jobb. Jag tror att det är första tecknet på att man är utbränd. Eller så är det ens undermedvetna som vill påminna om att beställa en ny stol eller se över skruvarna man lossade förra veckan...

Luktar det något där nere och hur håller hon sig för att grimasera om det luktar fiskslem?

  En frisk mutta luktar inte. Och var föreställningen att det skulle lukta fisk kommer ifrån vet jag inte. Luktar det fiskslem hoppas jag att hon försöker ta reda på varför.

Vilket ord föredrar hon? Mutta? Fitta? Vagina? Slida? Muff? Hålet? Framstjärten? Snippa?

  Jag hoppas verkligen att hon inte säger framstjärt för det är det värsta ord som finns. Jag måste nästan starta en facebookgrupp mot det ordet...
Framstjärt är när en person är så tjock att magen hänger över och börjar dela sig och ser ut som om de har en stjärt framtill också...

En sak jag verkligen inte förstår är varför de inte tar klamydiaprov samtidigt. Vilken ypperlig chans att fånga upp de kvinnor som tex haft det i flera år men utan symptom och nu är gifta och aldrig kommer att testa sig eller vars partner är otrogen och för hem smittan osv. Man är ju ändå där och pillar. Tryck in två tops när man ändå sitter där. De ska ju skrapas i samma område.
Fånga alla dem som aldrig annars skulle testa sig.

Kasst Östermalmssnobberi

Åmäh östermalmssnobbscafékassatjejstönt! Jag har ju inte alls slut på pengar.
 Det var ju din dumma terminal som inte kunde hitta mitt chip precis som det stod i rutan precis som jag sa. 
Varför säger du att köpet inte medgavs? 


Gårdagen och Beyond

 Jag undrar om de märker om jag tar med mig skyltningen hem?

 

Sen råkade jag gå in på Beyond retro, så jag hoppas ingen blir ledsen över att de får två sugrör från rusta i julklapp av mig i år för nu är jag pank...


Julbord med jobbet.

  
  

F*cking Gordon Ramsey

Allting är "fuck me" för Gordon. Allt jag kan tänka är "yes please chef". Igår förundrades jag över att jag aldrig sett hur blå ögon han har. Jättejätteblå ögon har han. Och flörtar med allt som rör sig, i alla fall i the F-word. 
The f-word går ut på att han köper djur som han barn tar hand om tills de äter upp dem i säsongens sista avsnit, djuren alltså inte barnen, han flörtar med en kvinna och han förlorar en matlagningsutmaning. 
Sen undrar jag om han själv reagerar på hur ofta han säger "yes?" ?

Photobucket

Idag Libanesiskt julbord med jobbet. Sweet att få betalt för att äta god mat. Inga bilder just nu dock för batterierna tog slut.

Ny nakenbild

Photobucket

På tåget

- Det är ingen som följer efter mig.
- Följer efter dig?
- Ja det är ingen som följer efter mig, folk skiter i mig.
- Men varför skulle folk följa efter dig?
- Folk har en jävla förmåga att göra det.

Gud är god

Eller han luktar gott i alla fall. Om det nu är Gud som luktar i kyrkan. Jag var i kyrkan idag och luktade. Det luktade gott. Vi kan i alla fall komma överens om att Guds hus luktar gott sen om han var hemma eller inte vet jag inte. 
Hans kör sjöng vackert och de i bänkraden bakom gjorde sitt bästa.Stöldad lista

Som jag fattade det skulle det här utföras med telefonboken. Det är säkert lättare om man har en numrerad sådan. Men nu kör vi

 

Min telefonlista:

 

Har du kysst nummer sju?

Nej. Men han skulle nog vilja det.

 

Har du träffat nummer nio i veckan?

Nej han är dum och har flytt landet till Norge. Varför flytta till ett land som inte äter lunch?

 

Älskar du nummer tio?

Nej vi respekterar varandra, tror jag.

 

Är nummer elva en sötnos?

Vet inte. jag är lite osäker på vem det är.

 

Är nummer femton en bästis?

Nej det är en kostymansvarig på en teater och jag borde verkligen ringa henne och säga att jag har kvar en loge-nyckel.

 

Har nummer sexton gått i samma klass som du?

Nej men det är en bästis!

 

Brukar du hänga med nummer nitton?

nej, det är företaget jag arbetar för men vi brukar prata länge, ärligt och fnissigt i telefonen min chef och jag.

 

Är nummer tjugo bra?

Bättre än bra. En ung Gud.

 

Gillar du nummer tjugosex?

Ja där skulle jag vilja bo.

 

Vet du om nummer trettioett har ett förhållande?

Jag tror det för någon sa att hans nya inte fått träffa hans mamma.

 

Hur känner du nummer trettioåtta?

Vi har arrat lajv ihop.

 

Är du intresserad av nummer fyrtiotvå?

Nej. 

 

Hur länge har du känt nummer fyrtionio?

Sen hon var några veckor gammal skulle jag tippa.

 

Vad betyder nummer femtiofem för dig?

Det var mitt ankare, den enda, förutom jag, som är nästan vettig i styrelsen. Men han har övergett oss och lämnat landet.

 

Brukar ni höras, du och nummer sextioett?

Hon brukar väcka mig med fina sms på morgonen och genera mig med pornografiska diton på tunnelbanan.

 

Varför har du numret till nummer sextiosju?

För  det följde med telefonen eller simkortet eller något liknande.

 

Är nummer sjuttiotvå den nästa som raderas från din telefonlista?

Nej för det är hans nya nummer, varför jag har kvar hans gamla på plats sjuttiotvå är frågan...

 

När träffade du nummer åttio senast?

något år sen och vi kommer nog inte träffas igen.

 

 

 

Bonus:

i min lista har jag även 

 

aaa  (för att inte ringa upp ada i fickan.)

felicias kex 

katthemshanna 

knäpp kille

någon tjej

styckaren

tandpär

Ring ring bara du slog en signal

Jag tror att det är mycket giftiga ångor involverade när man gör guldsmycken. Så måste det vara. Det måste vara därför som det bara finns unga virriga gulsmeder.
Till sist rinner hjärnan ut genom öronen.
Jag tror att vi hittade vår guldsmed i sista sekunden.
Det måste vara därför hon inte meddelade oss att hon inte var klar med ringarna. Självklart hade vi stressat som ickekravmärkta grisar för att hinna till henne för att hämta ut dem. 
Men hon sa så där tindrande som hon alltid är att hon inte satt på diamanterna än.
nähe log jag stressat och gick.
Hoppas hjärnan inte läcker ut helt innan ringarna är klara.Veterinärbesök

Tre och en halv timme hos veterinären igår. Vi bestämde oss för att kolla upp Rivers "tigermage" dvs fettdepåerna under magen för de är så stora. Veterinärerna klämde och klämde men tillslut kom de fram till att det inte var brock utan bara juver- och fettvävnad. Så det är ju skönt men vi skulle ha det under uppsikt.

Vi passade även på att kolla en vagel som Ripley fått i ögat och de bestämde sig för att söva henne och snitta upp den. 

Jag älskar vår veterinär! Hon kom ut och visade mig vad det hade varit i vageln! Sånt tycker jag är spännande.

Men det är jobbigt sen innan lillskruttan vaknar och när hon är alldeles vinglig och illamående. Stackars skruttis.

Det är vid såna här tillfällen jag inte är orolig för att skaffa barn med Daniel. När han utan vidare lämnar jobbet för att åka in med katterna och hostar upp flera tusen till räkningarna (ja vi får tillbaka en del på försäkringen förhoppningsvis)

 

 

 

 

 

Nej jag äter ingenting annat än hallomui.

 

 

 

Photobucket

Men hallå p3

Det är väl inte en "jätterolig" nyhet att ekot rapporterar att polisen försöker göra så många nykterhetskontroller på vägarna istället för att sätta fast så många som möjligt. Enl ekot skulle polisen göra nykterhetskontroller på vardagsmorgnarna för att då fastnar inte lika många i nätet och då hinner man kolla fler bilister. Är det sant att det är anledningen kan jag komma på många adjektiv jag hade valt att beskriva nyheten, "jätteroligt" är inte ett av dem.
Sen garvade de ännu mer åt att polisen såg "andra kvalitéer" i det. 
Jag kan tänka mig att en av dem är att de som verkligen kör berusade en vardagsmorgon antagligen kör berusad bra mycket oftare än någon som gör det på midsommaraftonsnatten...

Nä nu slutar jag lyssna på "kvällspasset" för jag har ändå missat den fantastiska radiokalendern. Mot p3s hemsida för att njuta av den nya tekniken och andra avsnittet p3humor!


Photobucket

Twilight FTW

Filmen sög rätt mycket mindre än stockholms lokaltrafik! Tillslut var den riktigt bra, på det där "jag har just läst boken och de som gjort filmen har inte fattat boken men den där scenen var bättre och nu blir jag ändå lite kär"-sättet.
Jag undrar om det är ett tecken på att jag håller på att bli gammal när jag inte alls satt och suktade efter Edward utan efter pappa-vampyren dr Carlisle Cullen... Det är förövrigt ett svårt namn att uttala.  Eller så var det att jag äntligen har fixat min psykopatradar så den varnar istället?  I filmen är det ännu tydligare att Edward är en typisk psykopatkille. Och jag var inte ensam om att hosta "psykopat" då och då i salongen.
En sak som jag störde mig på, som jag ofta stör mig på i amerikanska filmer var att de hade gjort den kvinnliga huvudrollen mesigare än i boken och plockat bort allt som tydde på något slags framsteg på jämställdhetsfronten i USA. Precis som att de i Harry potter hade gjort de besökande skolorna till rena pojk- och flickskolor trots att det tydligt framgår i boken att så inte var fallet och såklart gjort den tjejen som var med i tävlingen våpigare.

Jag och Kristin var nog inte de man vill ha i salongen om man är känslig av sig eftersom vi viskade hej vilt och skrattade åt allt som påminde om spoofen eller andra saker vi diskuterat ur boken. Så som "sparkel sparkel" och att han såg ut som Britney Spears i solljuset. 
Att vi nördade ner oss totalt och satt och klanbestämde dem, pekade ut discipliner och drog paralleller till vänners karaktärer hjälpte nog inte heller.
Och varför var hans rum så litet i deras fantastiska hus som jag vill ha (!) och nej 50 cdskivor är inte en massiv musiksamling. De kunde gott ha tagit ut svängarna lite mer när det gällde deras kläder och bilar.
Men jag hade hur kul som helst!Jag måste komma ihåg att köpa inläggsulor till mina stövlar. Jag känner mig som lilla sjöjungfrun (HC anderssons inte disneys) när jag går hem på allt ont grus...

RSS 2.0