Nedräkning till profylax

Det känns som en evighet till 29e december då vi ska till Hasseludden på vår profylaxkurs.
Tills dess får jag sukta mig med de här underbara bilderna. (alla bilder foto: Yasuragi Hasseludden )

Snart på upploppet

Det är så kort tid kvar av graviditeten nu. Jag trivs just nu väldigt bra med att vara gravid. Det känns väldigt mycket som "jag", att det här är mitt naturliga tillstånd.
Även om jag inte längre kan gå längre sträckor för då krampar magen ihop och all oro så har jag nästan lite "söndags-ångest" (ett uttryck vi använde mycket i lumpen, det är den ångest som infinner sig på söndagen när man inser att man måste sätta sig på tåget till Boden igen. Den kan även komma tidigare, så tidigt som på fredagen ;-) ) över att bf kommer tågande i expressfart. Inte för att jag är rädd för själva förlossningen utan för att graviditeten kommer att vara över.

Känslan jag har inför förlossningen är ändå lite förväntansfull. Det är lite samma känsla som att planera att skida över nordpolen, man vet att det kommer att bli jobbigt men samtidigt häftigt och spännande...
Någon som förstår? 8-[

Bokat!

Nu har jag bokat! :happy:
http://www.profylaxgruppen.se/1289

Så i mellandagarna kan man spana efter en stor vit val i bassängerna i det japanska badet :grin:

idiotbloggare!

Så här skriver en känd bloggare (hon är gravid):

"Men när jag känner för en snus så tar jag en och jag kommer inte att bry mig om vad ni tycker om det. Igår åt jag både fetaost och salami och i lördags drack jag vin på Saras fest. Sån är jag. Rasa gärna över det."


Extremt oansvarigt och idiotiskt. Hon borde dessutom läsa på bättre för feta är helt ok.
Jag blir galen på dem som försvarar henne med att "det är hennes kropp". Men i hennes kropp ligger ett oskyldigt barn som man utsätter för de droger man nyttjar.
Jag ser ingen skillnad på att ge en bebis nikotin/alkohol före eller efter förlossningen. varför försvarar man att man gör någonting som är farligt för sitt barn?
Hur svårt kan det vara att avstå från vin och snus i 40 veckor? Kan man inte det är det kanske dags att bli orolig?
Det är farligt med nikotin och alkohol för fostret. Det är inte så att det kan vara farligt. nej det är farligt. Till skillnad från vissa livsmedel som kan vara farliga.
En man i england blev nyss fälld för att han tänt cigaretter och uppmanat en 3-åring att röka. Hur ställer sig de som tycker att det är upp till kvinnan huruvida hon ska röka och dricka som gravid till det undrar jag.
här finns en massa bra info om rökning och graviditet
.

RSS 2.0