Bildbomb

Jag sitter och tittar på bilder på Idun och jag vill bara dela med mig innan mitt hjärta spricker av kärlek och stolthet :rodna:

Idun och pappa

Bild Bild
gammelmormor har skickat kläder
Bild Bild
Bild Bild Bild Bild Bild BildBild Bild Bild Bild Bild Bild
Promenad i stan till terräng
Bild

Hon skrattade!

Hon skrattade! :loving: :jippiii:
Vi var nyss på BVC och ett annat litet barn skrattade och log åt Idun och då skrattade hon tillbaka 

Hon har skrattat i sömnen några gånger men det här var ett vaket "oj nu var någonting roligt och jag gillar det (där barnet)" -skratt


BVC-sköterskan verkade aldrig ha sett en sjal tidigare men hon tyckte att den verkade väldigt smidig :tumup:

House - vilket skitprogram

Jag känner mig som en urvriden trasa om jag ska vara ärlig. Jag har inte mycket reserver kvar nu känner jag. Tur att det är fredag så att det är snart är helg så att jag får sova ikapp lite och få lite närhet av Daniel.
Igår fick jag så starka ångestkänslor av kvällens repris-avsnitt av House att jag var nära att kräkas rakt över soffbordet och började gråta. Det var ett avsnitt som börjar med att ett litet spädbarn nästan drunknar i badkaret för att mamman får ett anfall. Jag kunde inte släppa bilden av när pappan upptäcker barnet under ytan och sliter upp det blått och alldeles lelöst ur vattnet :cry:

Sen tänkte jag i min enfald att barnet såklart kommer att överleva så jag tittade vidare men så dog det. Dumma skitprogram :(

Sovningen


Hon har sovit i vår säng från början med lite olika lösningar.
Först hade vi hårdliften mellan oss i sängen och så sov hon i den alternativt bredvid den intill mig på min sida. Sen försökte vi med att göra ett överrullningsskydd av amningskudden. Min man sover så tugnt så vi är mest oroliga att han ska rulla över henne.
Så här:
Bild
Nu har vi ett köpt överrullningsskydd

Det heter snuggelnest och ser ut så här:
i reklamen:
Bild
iverkligheten:
Bild Bild

en väldigt amerikansk pryl som hon sover på mellan oss i sängen. Lite töntig men väldigt praktisk. Den har en madrasskil så hon kan ligga lite lutad, har hårda sidor så ingen kan rulla över henne och det vita vid huvudändan är en liten lampa.
kvinnan på bilden är min syster

Vid sista nattmatningen brukar hon inte vilja ligga där längre och då får hon sova tätt mot mig sista timmen

så klumpig!

Nu kom jag på en till anledning att det är skönt att amma.
Är man en total klantskalle som jag som låser sig ute är det skönt att man alltid har tuttarna med sig.
Så j*vla klumoig. Vi har en sån dörr som låser sig själv när den går igen.
Jag tänkte vara lite duktig och försöka tvätta i tvättstugan idag. Efter mycket om och men stoppar jag Idun i sjalen och plockar på mig tvättstugenycklarna och knallar ner för trappan brottandes med en idiot-oro att jag skulle ramla i trappen . Varför jag nu skulle göra det, jag har ju liksom aldrig annars ramlat i någon trapp någonsin :roll:
När jag sätter nyckeln i källardörren slår det mig att jag inte har mina hemnycklar med mig. F*n.

Men på andra sidan dörren sitter en av mina grannar och meckar med en cykel. Jag får låna hennes telefon (för den har jag såklart inte heller med mig) men är tvungen att ringa 118 118 för jag kom varken på min mans eller min systers nummer :oops:
Daniel fick sätta sig och köra hem för att släppa in mig.

Men då tänkte jag i alla fall att om hon skulle bli hungrig nu eller om jag inte hade fått tag på honom eller liknande så kan jag i alla fall mata henne.

Sjalbarn

Här hemma är det bara Pappa som får bära i Babybjörnen om jag försöker blir hon sur. Jag ska tydligen bära i sjalen tycker hon men jag har bara en sjal än så länge så när hon hade kräkts ner den och den var i tvättmaskinen skrek hon för en gångs skull inte men såg så här skeptisk ut.

Bild Bild Bild

Baby Egg/Cocoon

Snubblade på den här supersöta på etsy

Bild Bild

De säljer dock inte själva "ägget" utan stickmönstret. Kanske lika bra annars skulle jag köpa en väldigt onödig produkt enbart för att ta en söt bild :roll: :smile:

En liten Drake

Photobucket Photobucket
Photobucket

Photobucket

p.s Är det någon som vill sälja mig den här pyjamasen i andra storlekar så hör av er. Kanindräkten i samma serie också d.s

Hej världen

Bild Bild
En stund ligger hon gärna på magen men sen blir hon förbannad på att hon inte kan ta sig någonstans. Hon sprattlar och försöker skjuta ifrån med benen hela tiden. Men så länge hon orkar hålla upp huvudet är hon nöjd.
Om hon är sömnig och ligger på min mage/lår när jag liggsitter kan hon somna så.
Jag tror att det har att göra med att hon redan från början fick ligga nästan på mage hos pappa som satt tillbakalutad eller låg med henne på bröstet innanför morgonrocken. Vilket de fortfarande gör :mellow:

Bild Bild

Saker man kan göra med sin bebis

Bild
:smile: :smile: :smile: :smile: :hi5:
underbar!!!
Den måste kopieras
också söt!
Bild

Kolik

internet skrev:Det har också visat sig att det verkar ha betydelse vad kolikbarnens ammande mammor äter. Sådant som ger mer gasbildning och därmed mer koliksmärtor är t ex ärtor, linser, majs, bönor, (även soja, kaffe och kakao), lök, vitlök, kål, broccoli, avokado, paprika, tomater, och linfrö samt övrigt med mycket fibrer i (fullkornsbröd samt bröd med kli i). Starka kryddor som tacoskryddor, pepparkakskryddor, kanel och curry uppges också ge mer besvär. Även syrarik mat som ketchup, senap, dressingar, ättiksinläggningar samt vissa frukter och bär ger mer koliksmärtor till exempel apelsiner, äpple, päron, plommon, fikon, juice, nyponsoppa, kiwi, vinbär, vindruvor, russin, jordgubbar, tomater, oliver, sylt, saft och vin. Nötter, mandel, skaldjur och svamp är hårdsmält och kan också ge besvär.


(+ att ta bort all mjölk dvs allt som innehåller mjölkprotein så som smör, ost, vassle, mjölkpulver osv)
Men vad ska jag äta då? :shock:
Det där är typ en lista på vad jag normalt äter

Dagens bild


Photobucket

Lite nya bilder

Lite nya bilder :whistle:Liten tjej med en lurig min och en ny kompis
Bild Bild

sjalbarn (jag har ännu inte tagit mig för att bli aktiv på det forumet dock) och fotomodell
Bild Bild


River ligger och surar i badrummet första två veckorna och önskar vi ska lämna tillbaka den nya läskiga bebisen snart
Bild

Varför sovgungan är värd sitt pris

Många sa när vi köpte gungan "men så dyrt för någonting som ni bara kommer att kunna använda så kort tid"

Men som jag ser det har den redan tjänat in sitt inköpspris flera gånger om.

    * Varje kväll vi kunnat gunga henne när ingenting annat hjälper under hennes kvällsskrikperiod - utan tvekan värt 1000 kr
    * Varje dag att veta att om ingenting annat hjälper kommer gungan hjälpa - utan tvekan värt 1000 kr
    * Varje gång vi kunnat hänga gungan på insidan av toadörren och duschat tillsammans jag och Daniel - utan tvekan värt 1000 kr
    * Att kunna ta med sig den och veta att hon kommer vilja sova där - kommer utan tvekan vara värt 1000 kr


Men hon sover inte i gungan på nätterna eftersom hon ammas och sover därför i vår säng.
Att vi inte fått tummen ur och skaffat fram en borr att sätta upp väggfästet vid sängen har ingenting med saken att göra :whistle: :^o 8-[

Bild Bild

RSS 2.0