Att byta blöja

Så här gör jag.
Det går inte att undgå när Idun bajsar. Det är ett helt projekt som börjar med pruttar, koncentrerade miner blandat med stora flin och sen flera riktiga brak så blöjan fladdrar. Så bajset är alltid helt nytt när hon hamnar på skötbordet. Där är jag beredd med vanligt toapapper och så öppnar jag blöjan och drar den framåt och slänger den medan jag fortfarande har rumpan i luften. 
Bild
Sen torkar jag ryggen/rumpslutet innan jag lägger ner och sen från snippan och nedåt som man ska.
Ofta tar jag en huggies våtservett allra sist men om jag har kommit ihåg att fylla på vatten i skålen kanske jag fortsätter med toapapper. Kranen sitter för långt bort för att nå.
Eftersom bajset inte luktar så mycket eller på sin höjd sur filmjölk så slänger vi blöjan i en pappkasse i badkaret. Som man kan se nedan. 
Bild
Om det kommit på kläderna åker de direkt in i tvättmaskinen.
På det hela taget är det en trevlig stund när vi byter för Idun gillar att ligga på skötbordet och titta. Jag funderar på att köpa spegel-kakel-dekor också. 
Bild Bild
Vi lyxar/sliter på vårt miljösamvete genom att ha pampers underlägg på skötplatsen också. Det är så skönt att kunna vika undan och slänga om det kommer bajs utanför och sen kunna lägga ner henne utan att hon får bajs på sig igen om ni förstår. Tvättmaskinen är från 1900-frys-ihjäl och fungerar bara hjälpligt att tvätta i så där tvättas bara barnkläder och amningskläder som sedan hängs i det inbyggda torkskåpet/kattspat
Bild

Vi använder inga salvor eller liknande i förebyggande syfte.

Kissblöjor byter vi ibland lite var stans i huset, tex soffan, sängen eller när hon ligger på golvet i barnkammaren :roll:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0